"Hevostohtori" Urheiluhevosten Lääkäri Kim Sell

KimSell
KimSell

Ajattelen, että hevonen saa ja sen tulee saada mahdollisimman vapaasti ja luonnonmukaisesti keskittyä omaan suoritukseensa ja elämäänsä. Hevosten psyykkinen ja fyysinen terveys ovat aina keskiössä ajattelutavassani ja nämä osa-alueet tulevat ratkaisemaan suorituksen- ja sen laadun onnistumisen.

Ensimmäisenä päivänä Eläinlääkiksessä meille muistutettiin, että tulette olemaan tässä maailmassa niitä harvoja eläimien puolestapuhujia ja olen yrittänyt ja haluan hoitaa tämän pestin kunnialla. Se empatia tai sen rippeet mitä minulla on käytössäni tulen jakamaan ja haluan jakaa suurelta osaltaan hevosille,  jotka eläiminä eivät voi itsenäisesti päättää tulevaisuudestaan. Ehkä valitsin tämän takia uran eläinlääkärinä vaikka en sitä aikanaan vielä tajunnutkaan.

Tulen jatkamaan hevosten viitoittamalla tiellä ja toivon, että pystyisin parantamaaan ymmärtämystäni ja kommunikointiani tämän rehellisen, tunteikkaan ja ajattelevan eläimen kanssa. 

Aloitin toimimisen urheiluhevosten terveyden parissa kandina 1980-luvun alussa ja valmistuin eläinlääkäriksi 1985. Vanhempiani on kiittäminen siitä, että he laittoivat minut maailmalle jo varhain opiskelemaan elämää ja ymmärsivät mm kielten oppimisen ja sosiaalisten kontaktien luomisen merkityksen. Kiitos!!

Olen ollut myös onnekas saadessani käydä osaltaan opintoni Ruotsin Kuninkaallisessa Elainlääketieteellisessä Korkeakoulussa. Se tosiasia, että mentorinani ja innoittajajani on jo Ruotsin opiskeluajoista lähtien ollut Hevososaaja Legenda Sven Lindblom sinetöi tulevaisuuteni hevosten parissa. Lindblommien hevossuku yhdessä Nordinien, Frank O’Maran, Krugerien,Viellien,Ehlertin ja monien monien muiden kanssa on vain syventänyt tekemistäni hevosten parissa ja varmistanut sen tosiasian, että en ikinä pääse eroon tästä hevostaudista.

Näiden kaikkien (ja tuhansien muiden valmentajien), joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä, on tehnyt minusta sen ihmisen, joka tänään olen. Mutta suurin Kiitos kuuluu tietysti niille reilusti yli Sadalletuhannelle hevoselle jotka olen omin käsin saanut tutkia ja hoitaa. Kyllä hevonen tietää ja osaa kertoa.

Legendaarinen Mentorini Sven Lindblom avasi minulle oven hevosten omien parannusmekanismien ja luonnollisen parantamisen maailmaan viemättä kuitenkaan pois sitä tieteellistä perusoppia, jonka sain Eläinlääketieteellisessä Korkeakoulussa Ruotsissa. Sain ja saan vieläkin omin silmin nähdä ja seurata niitä tuloksia tallin lattialla työtätekevänä praktikkona, jotka ovat johtaneet osaltaan niin monien hevosten ylivertaisiin suorituksiin. Viimeisimpänä ilonaiheena olen myös saanut tehdä yhteistyötä, kokea ja seurata yli 40 vuoden jälkeen myös Gocciadoron perheen tarinaa ja menestystä Italiassa ja maailmalla.  Mahtavaa!!

Hieno ja joskus myrskyinen elämä kaikkine mausteineen on asia jota en vaihtaisi pois. 

Suuri Kiitos Kaikille jotka Olette olleet mukana!