Karlsberg´in tila... Probably The Best Training Camp In The World!

Karlsberg’in Tila muunnettiin hevostilaksi 1970 luvun lopussa. Ostimme tilan suvantovaiheessa keväällä 2006 jolloin suurin osa ihmisistä oli sitä mieltä, että paikka on aikansa elänyt ja annettavansa antanut hevosurheilulle. Näimme kuitenkin jotain muuta.
Tila sijaitsee Haimoossa luonnonkauniilla paikalla, jossa sanotaan olevan myös Vihdin matalin ja korkein kohta. Kaksi ympyrärataa joista toinen vanhalla merenpohjalla ja mahdollisuus valmentaa sekä suoralla, että mäessä ja erityyppisillä alustoilla antavat monipuoliset valmennus vaihtoehdot. Tilan läpi virtaava vesi nivoutti yhteen hienon kokonaisuuden.

Vuonna 2008 voitimme tilalla valmennetuilla hevosilla 49 voittoa pelkästään Vermossa. Kiitos siitä silloiselle vuokralaisellemme. Näimme, että potentiaalia kyllä on. Orastava (raviurheilun ja maailman) lama kaatoi suunnitelmamme. Haimme uusia tuulia ja keskityimme vanhan leipätyömme hevosten liikuntaelinten ongelmien ratkomiseen ja hevosten ortopedisen klinikkatyön tekemiseen – ja monien suurtenkin ammattivalmentajien auttamiseen Euroopassa.
Tätä työtä olimme tehneet jo vanhalta pienemmältä tilaltamme Hollolassa menestyksekkäästi vuodesta 1987 ennen muuttoamme Haimooseen 2006.

Nykyään Karlsberg’in Tilalla panostetaan keskitetysti hevosten terveyteen ja hyvinvointiin. Ennen kaikkea erilaisten liikuntaelinvammojen parantamiseen ja tietysti keppihevoseeni: ENNALTAEHKÄISYYN. Uskon, että pitkä urani hevosten parissa mahdollistaa syventyneen näkökulman erilaisten vammojen syntymekanismien osittaiseen ymmärtämiseen. Koetan antaa tätä tietotaitoa kaikille, jotka ovat siitä kiinnostuneita ja haluavat jakaa hevosten mysteerit kanssani.